ga('send', 'pageview');

 

Morwa Indyjska (Morinda Citrifolia) stosowana jest przez Polinezyjczyków już od ponad 2000 lat. Roślina ta wykazuje właściwości:
– przeciwnowotworowe
– przeciwgrzybiczne
– antybakteryjne i przeciwzapalne
– przeciwalergiczne
• korzystne dla układu immunologicznego i hormonalnego, dzięki sporej
  zawartości prokseroniny, niezbędnej organizmowi do produkcji kseroniny
• skraca czas gojenia się ran i poparzeń
• obniża poziom cukru we krwi
– korzystnie wpływa na rytm snu i czuwania
– wspomaga procesy trawienne, poprzez produkcję soków trawiennych oraz reguluje ruchy jelit
 – pozwala utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi, zaopatruje tkanki w tlen i substancje odżywcze
– wspiera komunikację pomiędzy komórkami nerwowymi
– ma spore znaczenie w procesach uczenia się, zapamiętywania
– pomaga w zerwaniu z nałogiem (paleniem papierosów, alkoholizmem itp.).

 

 

Ponadto owoc Noni to wspaniale źródło enzymów trawiennych, witamin, składników mineralnych i aminokwasów, w tym tych których nasz organizm nie potrafi wytworzyć. Owoc Noni to także bogate źródło składników mineralnych: sodu, potasu, żelaza, magnezu, manganu.

 

Najważniejszą jednak rolą owocu NONI jest pobudzanie aktywacji komórek obronnych w organizmach chorych, tak aby całkowicie hamowały rozwój chorób. Przykład: w chorobie nowotworowej, tradycyjna chemioterapia może okazać się dużo skuteczniejsza w przypadku jednoczesnego podawania owoców noni, który wspomaga proces różnicowania się komórek i nie pozwala na ich nieprawidłowy podział.

 

 

Badania potwierdzają również skuteczność soku z owocu Noni w leczeniu grzybic, wywołanych drożdżakami z rodzaju Candida (głównie Candida albicans), które atakują skórę i błony śluzowe (często jamę ustną). Mogą doprowadzić także do ogólnej infekcji całego organizmu. Coraz częściej obserwuje się, że przeciwgrzybiczne środki, które są dostępne na rynku, mogą zmieniać mikroflorę jamy ustnej i wywołują efekty uboczne. Dlatego też poszukiwanie alternatywnych produktów naturalnych, działających bez skutków ubocznych, uważane jest przez badaczy z Indii za lepsze rozwiązanie.

 

Owoc z Noni to także sposób na bakterie.

 

PRZEPROWADZONE BADANIA DOWIODŁY, ŻE DOUSTNE PODAWANIE NONI NIE POWODUJE ŻADNYCH NEGATYWNYCH SKUTKÓW UBOCZNYCH, W TYM ZMIAN USTROJOWYCH CZY NARZĄDOWYCH.

 

Jest produktem zaliczanym do żywności i w pełni bezpiecznym dla organizmu.

 

Produkt w naszym sklepie polecamy szczególnie, ponieważ pochodzi z dziko rosnących i ręcznie zbieranych owoców. Naturalnie gęsty i wytrawny bez żadnych dodatków smakowych. Produkowany według zasad ajurwedy.

 

Bez dodatku konserwantów!

 

 

Zobacz nasze produkty

Odbierz 5% rabatu na pierwsze zakupy w sklepie Vitalan

 

Podaj swoje imię i adres e-mail a wyślemy Ci rabat na pierwsze zakupy.

Dziękujemy! Twój kod rabatowy to PROMO5. Skopiuj go i użyj w koszyku w naszym sklepie.

Pin It on Pinterest